Advies nodig bij langdurig ziekteverzuim

HR oplossingen

HR oplossingen

Langdurig ziekteverzuim

Als manager in de thuiszorg, maak ik het vaak mee: langdurig ziekteverzuim. Het kan natuurlijk elk mens gebeuren. De ene wordt chronisch ziek, de ander breekt zijn been. Het zijn allemaal voorbeelden van langdurig ziekteverzuim. Als manager begrijp ik dat ik zowel het werk als de medewerkers moet managen en als zij ziek zijn dan moet ik daar een oplossing voor vinden. Echter gebeurt het bij ons vaak dat er mensen onnodig langdurig ziek zijn. Zij krijgen bijvoorbeeld niet de juiste hulp om te herstellen of maken misbruik van de gelegenheid. Ik las dat langdurig ziekteverzuim wel 300 euro per dag kan kosten voor het bedrijf! Waar ik dus naar op zoek ben, zijn oplossingen die bijdragen aan het verminderen van het ziekteverzuim. Natuurlijk kan ik tegen een gebroken been vrij weinig doen, maar overspannenheid of stress moet te behandelen zijn! Zelf heb ik hier weinig kennis van en wij hebben ook geen HR manager in het bedrijf. Wie kan mij helpen aan HR advies?

HR oplossingen

HR oplossing

Vaak heeft een bedrijf wel een HR afdeling, maar wij zijn met alleen managers van eigen afdelingen. Wij weten dus niet veel over HR oplossingen maar die hebben wij wel nodig om onze mensen beter te kunnen managen. Mijn vraag aan jullie is waar ik meer te weten kan komen over HR of welk bedrijf mij daar als externe partij bij kan helpen? Daar kunnen wij best wat in investeren, want de gezondheid van onze mensen bespaart op den duur toch meer dan het kost!