Beloning voor innovatieve ondernemers

4-vision

Bent u als ondernemer continu bezig om innovaties door te voeren en te zien welke nieuwe ontwikkelingen u kunt gebruiken? Innovatieve ondernemers worden gestimuleerd. De Belastingdienst kan namelijk de Innovatiebox op u toepassen. Dit betekent dat 80% van de winst uit uw innovatie vrijkomt. Een behoorlijk voordeel dus!

Het innovatiebox stappenplan

Wel moet u dan weten wanneer u in aanmerking komt voor dit voordeel. Hiervoor zijn een paar stappen te maken, alvorens u weet of u gebruik kunt maken van de innovatiebox. Allereerst moet de innovatie tot stand zijn gekomen met WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Ook moet uw onderneming natuurlijk een innovatie hebben gedaan waarmee u voordeel behaalt, anders valt er weinig te ontvangen. Om deze fiscale rekening en de bijbehorende afspraken met de Belastingdienst in goede banen te leiden, is het aan te raden om iemand in te schakelen die eerder deze afspraken bij de hand heeft gehad en goede contacten heeft bij de Belastingdienst. Samen doorloopt u het proces waarin u eerst onderzoekt of de innovatiebox inderdaad op uw innoverende onderneming van toepassing is. De expert die u in de arm neemt, komt om de hoek kijken bij een uitgebreid verzoek dat u moet opstellen voor de Belastingdienst. Ook wel het voorstel voor vaststelling van de innovatiewinst. Wanneer u wordt uitgenodigd door de Belastingdienst om het voorstel mondeling te bespreken. In uw aangifte voor de vennootschapsbelasting worden de gemaakte afspraken verwerkt. Laat ook hierbij de specialist meekijken. Past u de gemaakte afspraken op de juiste manier toe?

Vraag het de experts

Voor hulp en advies bij uw aanvraag voor toepassing van de Innovatiebox bent u bij de specialisten van 4-Vision aan het goede adres. Deze fiscalisten hebben dit soort aanvragen gedurende hun loopbaan geregeld behandeld. Tevens hebben ze goede contacten bij de Belastingdienst. Neem eens contact op wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden!

4-vision