Een kassasysteem maakt het verschil

Het is een gegeven dat een kassa in een moderne zaak meer moet kunnen dan puur het bijhouden van de verkoop en het berekenen van het wisselgeld. Iedereen kent nog wel het klassieke gerinkel van de ouderwetse kassa; die tijden zijn voorgoed voorbij. Want eigenlijk is het tegenwoordig beter om te spreken over een kassasysteem; er is zoveel meer mogelijk en kassa’s zijn allang geen veredelde rekenmachines met een geldlade meer. Het kassasysteem is een centraal punt in de zaak geworden, of dat nu de horeca of de detailhandel betreft. Een goed aansluitend systeem dat aangepast op de specifieke wensen van de zaak is dan wel zo handig. Er is enorm veel mogelijk op dit gebied, en de voortdurende digitalisering zorgt voor snelle ontwikkelingen.

Bedrijfsgemak
En iedere moderne zaak wil up-to-date blijven, enerzijds voor het gemak en de nieuwe taken die een geavanceerd systeem op zich neemt. Taken die voorheen handmatig uitgevoerd moesten worden De moderne kassa ontlast het personeel waardoor zij meer tijd overhouden om te doen waar het echt om draait: het tevreden stellen van de klant. Naar de klant toe getuigt een geavanceerd kassasysteem ook van een zakelijke professionaliteit die zeker op prijs gesteld zal worden. Uiteindelijk betaalt de aanschaf van een dergelijk systeem zich dus op een flink aantal vlakken uit. Maar wat is er eigenlijk zoal mogelijk? Het antwoord: veel. Of het nu een horecazaak of de detailhandel betreft, een enorme hoeveelheid bedrijfsprocessen kunnen worden verbeterd met een accuraat kassasysteem.

Een onmisbaar onderdeel
Het vinden van een gepast systeem voor je zaak lijkt misschien een zware taak, maar dat hoeft niet zo te zijn. Voor iedere zaak is er wel een kassasysteem en bovendien kunnen de meeste systemen ook nog naar wens aangepast worden. De kassa wordt zo een onmisbaar onderdeel, bijna een personeelslid dat van alle markten thuis is. Het systeem houdt rekening met voorraden, inkomsten en uitgaven en werkt zelfstandig. Waar vroeger nog wel eens op beduimelde bonnetjes gekeken moest worden om te berekenen wat de voorraad van een bepaald product was, kan dit proces nu volledig automatisch plaatsvinden. Het kassasysteem maakt een berekening van de verkoop van een bepaald product en geeft volautomatisch een melding wanneer de voorraad minder wordt. Dit is slechts een van de concrete voorbeelden van hoe een dergelijk kassasysteem bedrijfsprocessen zelfstandig uit handen kan nemen.

Een extra service
Al met al is een kassasysteem een aanwinst voor je zaak, het personeel zal op deze manier ontlast worden en meer tijd over houden voor waar het echt om draait: het bedienen van de klant. En ook daar kan een geavanceerde kassa van dienst zijn. Want het houdt niet op aan de balie of de bar, een kassasysteem kan ook assisteren in het adviseren van de klant. Een product of gerecht op een tablet in presentatievorm tonen? Een wijnadvies bij een bepaald gerecht geven? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden van een geavanceerd kassasysteem. De klant zal dit zien als een extra service en het personeel als een welkom hulpmiddel dat professionaliteit uitstraalt.