Een moderne keuken combineren met vintage meubelen

Modern en vintage: plaats beide stijlen in één ruimte en dan denk je wellicht al snel aan een stijl-clash. Het zijn dan ook uitersten van elkaar. Vintage verwijst naar een ouderwetse stijl. Modern verwijst naar een hedendaags design. Toch zijn er manieren om de twee tegenpolen samen te brengen in één ruimte.

Contrast

De term vintage is van oudsher in gebruik binnen de wijnbranche. Vintage beschrijft hoe hoog de leeftijd van een wijn is. In de wijnbranche, waar de term haar origine vindt, hangt vintage samen met een zeker kwaliteitslabel. De term modern impliceert echter iets dat niet van hoge leeftijd is, maar juist van deze tijd en recent. Hoewel de moderne tijd als periode al begon aan het eind van de achttiende eeuw. Vintage staat dus voor ouderwets, modern voor hedendaags.

Twee werelden in één keuken

Maar hoe breng je deze twee bijzondere werelden samen in, bijvoorbeeld, een keuken? Voorbeelden uit het verleden hebben aangetoond dat het samenbrengen van vintage en modern tot spannende combinaties kan leiden. Een verrassend mooie mix krijg je door bijvoorbeeld het strakke design van een moderne keuken te verrijken met retro en vintage items. Dit maakt een moderne keuken direct persoonlijker, warmer en sfeervoller.

Bij een moderne keuken denk je niet direct aan vintage accessoires. Toch versterken juist deze markante items de ambiance van je moderne interieur. Combineer de strakke lijnen van de keuken met een lamp in retrostijl en vul een moderne eettafel aan met vintage stoelen. Hiermee remix je het beste van beide werelden en je creëert een unieke uitstraling. Maar let wel op: wanneer je stijlen remixt, geldt vaak de regel ‘minder is meer’.

Zoek de visuele balans

Voor de meest opzienbarende resultaten zoek je dus altijd de balans tussen vintage en moderne stijlen. Tijdens het bijeenbrengen van modern en vintage is het belangrijk dat kleur, accessoires en meubels esthetisch gezien bij elkaar passen. Voor extra synergie kan je ook letten op de match tussen materialen en hoe ze samengaan. Doe ook nooit zomaar een aanschaf, maar probeer de ‘mix and match’ eerst uit in de keuken.

Mix and match

Mix and match is het combineren van verschillende woonstijlen. Het mixen van totaal verschillende stijlen die jij mooi vindt, onderstreept de unieke identiteit van jouw huis. Ondanks de verschillen, bereik je een harmonieuze eenheid in je interieur door te letten op een aantal elementen. Die elementen zijn bijvoorbeeld het onderlinge kleurenpalet, de materialen van de meubels en accessoires, de positie van de onderdelen ten opzichte van elkaar en eventuele prints. Houdt altijd in gedachte dat de stijlen samen moeten komen in een eenheid en dat minder vrijwel altijd meer is.

Vintage meubelen kopen

Wil je vintage meubelen kopen, dan ben je bij Keukenmatch in Sittard aan het juiste adres! Ze hebben hier kasten, tafels, werkbanken, en nog veel meer, en allemaal in een retro vintage look wat perfect te combineren is met een modern interieur! Op de site tref je een fotoboek en inspiratieboek welke je tevens kunt downloaden.