Externe vergaderlocatie maakt vergaderen effectiever en leuker

De Vergaderie

Een externe vergaderlocatie voor vergaderingen. Is dat zinvol? Er zijn verschillende redenen waarom het nuttig is om buitenshuis een meeting te houden. We hebben de belangrijkste drie voor je op een rijtje gezet.

Vergaderlocatie

Ongestoord vergaderen op een externe vergaderlocatie

Wanneer je op kantoor vergadert, is de verleiding groot om nog even dat ene telefoontje te plegen voordat je aanschuift. Dat je vervolgens een aantal minuten te laat komt, neem je voor lief. Ook is de kans groot dat collega’s binnenlopen. Om bijvoorbeeld een vraag te stellen aan één van de deelgenoten. En zo zijn er meer stoorzenders te bedenken die je niet hebt wanneer je extern vergadert.

Het Soete Rhijn

Urgentiebesef

Een externe vergaderlocatie huur je af voor een bepaald tijdsbestek. Vooraf bepaal je de doelstelling van de bijeenkomst. Daarnaast stel je de agendapunten op. Aan het eind van de dag wil je dus het doel van je bijeenkomst bereikt hebben. Hierdoor gebruik je de tijd effectief. Bovendien is vergaderen bij een vergaderruimte buiten de deur leuk. Zeker als het een bijzondere vergaderlocatie is. Wedden dat niemand zich afmeldt?

Inspirerende vergaderlocatie

Interne vergaderruimtes zijn meestal niet de meest inspirerende ruimtes. De geijkte vergaderzaal heeft een systeemplafond, witte muren en ‘Ikeakunst’. De context waarin je bijeenkomt is van invloed op het resultaat. Moet je tot ideeën komen, dan krijg je deze eerder in een aansprekende omgeving. Een brainstormsessie in een saaie ruimte? Het draagt niet bij aan je creativiteit. De Vergaderie in Arnhem is een inspirerende vergaderlocatie in een rijksmonument uit 1865. Op deze toplocatie is het een feestje om te vergaderen. Kortom, hier vergader je effectief en aangenaam. Doen dus.

Geef een reactie