Het leven van een boswachter

Ik ben als kind opgegroeid in een bosrijke omgeving en heb dit altijd geweldig gevonden. Er bestond voor mij niks mooiers dan lekker in de buitenlucht mijn gang kunnen gaan. Ik wou dat dit voor iedereen mogelijk zou zijn en ook zou blijven. Ik wilde dat anderen waaronder mijn kinderen net zo konden genieten van het bos als ik vroeger deed. Ik wist vroeger alleen niet hoe ik dit kon verwerkelijken. Ik verdiende al enkele jaren veel geld op het kantoor wat op zich wel fijn was maar ik voelde gewoon dat ik er niet op mijn plek was. Ik besloot na ongeveer 30 jaar dienst mijn baan op te zeggen.

Ik was altijd vrij zuinig en had daardoor veel geld opgespaard en als ik wou dan had ik met vervroegd pensioen kunnen gaan. Ik wist echter al wat ik wou doen, ik wou me inzetten voor de natuur waar ik vroeger zo van genoten heb. Ik besloot daarom te gaan werken als boswachter bij Staatsbosbeheer, zo kon ik doen wat ik altijd al wou doen. Ondanks dat het slecht betaalde genoot ik enorm van mijn werk, ik deed het ook niet voor het geld. Ik voelde me er helemaal in thuis, grote delen van de dag met mijn werklaarzen door het bos lopen om te kijken of alles in orde was en gezellig praten met wandelaars.

Ik ben erg blij met mijn keuze en ben mijn gezin ook zeer dankbaar dat ze mij gesteund hebben bij deze keuze, zonder hun steun had ik dit niet voor mogelijk gehouden. Ik zou nooit met dit werk willen stop tenzij ik echt niet anders kan, ik heb het gewoon te veel naar mijn zin om te stoppen.boswachter