Honderden etiketten in wijnkelder

New Picture (40)

Honderden etiketten in wijnkelder

Toen ik in de wijnkelder kwam zag ik misschien wel honderden flessen met allemaal andere etiketten. Het was mijn taak om deze etiketten na te gaan en er een assortiment van te maken. Ik zag gelijk dat het waarschijnlijk een hele klus zou gaan worden. Ik begon gelijk en merkte al gauw dat de etiketten wel een bepaalde volgorde hadden. De linkerhoek bestond vooral uit verschillende Chardonnays en zo was elke sectie wel met een bepaald kenmerk af te strepen. Ik vond het nog best leuk om te doen, ik heb veel verschillende etiketten gezien en toen werd ik er pas bewust van hoe belangrijk etiketten zijn. Ik merkte op dat ik meestal aan de etiketten zie of ik het wil kopen of niet. De etiketten moeten dus wel een beetje aantrekkelijk zijn en er goed uit zien. Maar het blijft natuurlijk gek, want misschien zijn het dan wel mooie etiketten, maar is de wijn niet te drinken. Wel slim om hier over na te denken als etiketten fabrikant. Ik was na drie dagen volledig klaar en had een groot bestand waar nu alles in stond. Ook heb ik de verdeling wat aangepast, waardoor het nog makkelijker was om de juiste fles te vinden. De verkoop kon nu beginnen en daar mocht ik ook mee helpen. In korte tijd heb ik veel over wijn geleerd, wat ik wel leuk vind, ik ben het ook echt gaan waarderen en kan niet meer zo goed tegen ‘slechte’ wijnen.