Hoe word je een goede cateraar?

Catering is belangrijk voor elk evenement. Als cateraar zorg je dat de honger van mensen weggaat en de lach op hun gezicht komt. Het is belangrijk dat elk evenement perfect gaat zodat jij goede recensies krijgt. Maar natuurlijk vergt een catering organiseren veel voorbereiding. Maar met het volgen van de juiste tips ontwijk je de valkuilen

Perfecte menu kiezen

Als eerste moet je een menu samenstellen die mensen kunnen kiezen. Omdat mensen tegenwoordig voor alles allergisch zijn, moet je altijd een alternatief hebben. Bijvoorbeeld een vegetarisch of glutenvrij alternatief. Daarna moet je kijken wat de doelgroep en grootte van het evenement is. Zo weet je precies wat en hoeveel je nodig gaat hebben. Zorg dat je niet teveel maakt, weggooien is zonde! Besteedt genoeg aandacht aan je buffet. Niemand geniet van slecht en gehaast eten. 

Buffet serveren

Als je eenmaal dingen gekookt hebt dan moet het ook warm blijven. Je wilt natuurlijk geen lauwe hapjes serveren. Zo kan je bij Horeca Webstore genoeg apparatuur vinden om je eten te serveren. Zorg dat je de tijd neemt om het te serveren aan de gasten. Zo laat je de gasten genieten van het moment en het eten. Niemand wilt namelijk volgepropt worden met eten. 

Personeel kiezen

Verder moet je nog personeel kiezen. Het personeel helpt je met het bereiden en serveren van het buffet. Zorg ervoor dat je een vast team paraat hebt staan. Als je mensen mist dan kan je nog eventueel een uitzendbureau raadplegen. Verder is het belangrijk om een vast team te hebben omdat zij op elkaar ingewerkt zijn. Dat zorgt ervoor dat de dienst soepeler verloopt.

Aankleding en locatie

Voordat je ‘’ja’’ zegt tegen een evenement dan moet je van tevoren eerst de locatie gaan bekijken. Het kan zijn dat de plek waar het eten komt te staan, niet groot genoeg is voor het eten wat je wilt gaan serveren. Is het wel groot genoeg dan kan je gaan beginnen met het aankleden en inrichten van de plek. Zorg ervoor dat iedereen weet dat jouw bedrijf de catering regelt.

Reclame maken

Als laatste moet je genoeg reclame maken. Zo moet je ervoor zorgen dat de sociale media kanalen up-to-date zijn. Daarnaast maak je duidelijk waarom ze jouw cateringbedrijf moeten kiezen. Je brengt je USP naar voren. Zo word je een succesvolle cateraar.