Meer productiviteit

Gevulde lasdraad

Wanneer er moet worden gelast wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van Gevulde lasdraad, massieve draden worden minder verkocht als voorheen. Natuurlijk is dit niet voor niets, met lasdraad die gevuld is behaal je namelijk een hogere productiviteit. De draden worden steeds beter ontwikkeld waardoor de kwaliteit ook hoger wordt. De draden hebben een aantal voordelen, de stroomdichtheid is hoger omdat alleen de mantel de stroom geleidt. De neersmeltsnelheid wordt verhoogd waardoor de productiekosten dalen, dit is natuurlijk voor iedere gebruiker positief.

Gevulde lasdraad

Steeds betere sterkte

Ook lasprocessen worden steeds vaker onder de loep genomen wat beter en milieuvriendelijker kan tijdens het lassen. Nog een voordeel bij Gevulde lasdraad is dat er uitstekende mechanische eigenschappen in de verbindingen zitten. Ook de sterkte en taaiheid van een las wordt onder de loep genomen, het proces wordt ontwikkeld waardoor er steeds meer en eenvoudiger een professionele las wordt gegenereerd. Tegenwoordig wordt er bij vele laswerkzaamheden het lasdraad gebruikt wat gevuld is, de vulling bestaat in de meeste gevallen uit metaalpoeder, dit in combinatie met desoxyderende elementen. 

Gevulde lasdraad

VoordelGevulde lasdraaden ten opzichte van andere draden

Bij Gevulde lasdraad heb je ook bepaalde voordelen ten opzichte van andere draden. Je kunt de draad toepassen in alle posities, moet je ondersteboven lassen dan is dit ook geen probleem, een las is altijd betrouwbaar en van de beste kwaliteit. Tijdens het lassen heb je nagenoeg geen spatten wat ook de veiligheid ten goede komt, hoge mechanische eigenschappen maken deel uit van de las. Tijdens het lassen zijn er nauwelijks elementen aanwezig die voor slakvorming kunnen zorgen.