Mogelijkheden van vacatures civiele techniek

vacatures civiele techniek

Op dit moment zijn er veel verschillende openstaande vacatures civiele techniek. Dit komt doordat er erg veel mensen zijn vertrokken uit dit vakgebied. Dit is gebeurt tijdens de crisis van 2008. In dit jaar zijn er namelijk veel bedrijven failliet gegaan. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven geweest die hun personeel ontslagen hebben, omdat zij hen niet meer konden betalen. Helaas is het grootste gedeelte van deze mensen nooit meer terug gekomen in de civiele techniek. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er steeds meer mensen met pensioen gaan dan dat er jaarlijks vanaf school het vakgebied instromen. Hierdoor is de kans groot dat er de komende tijd nog veel openstaande vacatures in dit vakgebied zullen blijven. Dit geldt voor zowel de water-, wegenbouw en de constructie.

Groot netwerk

De water- en betonbouw 

Op dit moment zijn er veel verschillende soorten vacatures in de water- en in de betonbouw. Er is hier namelijk een tekort aan uitvoerder, projecleiders en nog veel meer andere werknemers. Hierdoor is het voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan in de beton- en waterbouw gemakkelijker om een geschikte baan te vinden. Je kunt namelijk altijd kiezen voor een functie die goed bij je past. Je hebt de mogelijkheid om buiten aan het werk te gaan, maar daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon op een kantoor aan de slag. Wanneer je op een kantoor aan het werk gaat zul je voornamelijk bezig zijn met de voorbereidende werkzaamheden. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat werken worden aangenomen of worden voorbereidt. 

Sectoren

Vacatures wegenbouw en constructie

Alle vakgebieden binnen de civiele techniek hebben veel verschillende raakvlakken. Zo heb je constructie en de wegenbouw nodig om een brug te kunnen bouwen. Daarentegen zijn de verschillende soorten functies wel degelijk anders. In de constructie kun je voornamelijk binnen op een kantoor aan de slag. Daarentegen kun je bij de wegenbouw zowel binnen als buiten aan het werk.