Eerste hulp verlenen aan een slachtoffer

Een EHBO cursus is eigenlijk een noodzaak voor iedereen die geeft om het leven van een ander. Als jij op een dag op straat loopt en je ziet dat er iemand in elkaar zakt weet je dat elke seconde telt. Je moet een ambulance bellen, maar je moet ook zélf in kunnen grijpen. Als iemand benauwd is of veel bloed verliest kan een ambulance te laat komen. En dan ben jij de enige die ervoor kan zorgen dat het slachtoffer blijft leven. Dan is het maar wat fijn als je een EHBO cursus hebt gevolgd en precies weet hoe je eerste hulp moet verlenen aan het slachtoffer.

naamloos

Wat leer je tijdens de cursus?

Tijdens een EHBO cursus leer je in drie dagen alles over het herkennen van verschillende aandoeningen en verschijnselen. Ook leer je per situatie wat je moet doen om het slachtoffer te helpen. Naast een hele hoop nuttige theorie krijg je ook praktijklessen waarin je kunt oefenen. Na de cursus doe je een examen en ontvang je een diploma. Dit diploma is geldig voor een periode van twee jaar. Na deze twee jaar zal je een herhalingscursus moeten doen om het diploma te kunnen behouden. Het doel hiervan is te zorgen dat je kennis up-to-date blijft.

Je zorgverzekeraar betaalt mee

Omdat een EHBO cursus een vorm van preventie is, zullen veel zorgverzekeraars bereid zijn om deze deels of geheel te vergoeden. Je zorgt er immers voor dat hun kosten omlaag gaan. Om te weten hoeveel de verzekeraar vergoed kun je het beste even een kijkje nemen op de website van jouw verzekeraar. Een EHBO cursus hoeft dus helemaal niet veel geld te kosten en is van onschatbare waarde als je geeft om het leven van de mensen om je heen.