Ik moest mijn opleiding heftruckcertificaat halen… wat nu?

opleiding heftruckcertificaat halen

Om veilig te kunnen werken met de vorkheftruck in het magazijn moest ik van mijn werkgever de opleiding heftruckcertificaat halen. Ik moest elke keer vragen of mijn collega’s iets voor me konden doen op de heftruck en dat werkt simpelweg niet, dus ik heb eindelijk m’n baas zover gekregen dat mijn opleiding betaald wordt. Nu zag ik mijn collega’s regelmatig rondscheuren op de vorkheftruck en begon ik toch licht te twijfelen aan mezelf… Zou ik dat ook wel kunnen? En het antwoord is: ja! Ik kon met gemak de opleiding heftruckcertificaat halen. De tweedaagse cursus volgde ik bij verkeersschool Wesseldijk en ik moet zeggen dat ze me daar goed geholpen hebben!

heftruckdiploma

En zo ging het…

Op de eerste dag kregen we een klassikale training in de theoretische aspecten van het gebruik van de vorkheftruck. De uitleg van de instructeurs was duidelijk, goed te begrijpen en bovendien best leuk gegeven zodat ik makkelijk mijn aandacht erbij kon houden. Maar hoewel ik natuurlijk wel het examen nog goed moest maken, kwam ik voornamelijk naar de cursus om te oefenen met het rijden op de heftruck. Zo’n anderhalve dag moest ik allemaal oefeningen doen als slalommen met een zware lading op de vorken, laden en lossen en noem maar op. De instructeurs waren erg aardig en voorzagen me van goed advies, waardoor ik volk zelfvertrouwen het praktijkexamen kon doen. En wat denk je? In een keer geslaagd! Mijn complimenten aan de trainers van Wesseldijk en tot over 5 jaar!

heftruck cursus